Sve je spremno za početak nove školske godine

Društvo

Zvono za početak nove nastavne godine oglasilo se danas i u sokobanjskim školama. U Osnovnoj školi „Mitropolit Mihailo” već po tradiciji nova školska godina započela je prozivkom prvaka i petaka.

Nažalost, kao i u većini drugih mesta širom Srbije i u Sokobanji je broj prvaka ove godine manji u odnosu na prošlu godinu i to za pet učenika, iz tog razloga formirana su samo dva odeljenja umesto tri koliko je bilo prošle godine.

Generacije roditelja sadašnjih prvaka sećaju se da je nekada u prvom razredu obavezno bilo četiri odeljenja. Međutim, u poslednjih pet godina već se dešavalo da su od broja prvaka mogla da se formiraju samo dva odeljenja, tako da to i nije neka novina., ali je poražavajuće to što se negativni trend ponavlja. I u petom razredu jedno odeljenje se ugasilo, tako da su ove godine formirana četiri odeljenja. U školske klupe danas je selo ukupno 896 učenika od toga nastavu u Sokobanji pohađa 635 a u seoskim školama 261 učenik.

dir Tanja GligorijevicPrema rečima direktorke Osnovne škole „Mitropolit Mihailo” Tanje Gligorijević sve je spremno za početak nove školske godine, formirana su odeljenja i izvršena je nabavka osnovnih sredstava za uspešnu realizaciju baspitno-obrazovnog rada. Ona je svim učenicima i nastavnicima ovom prilikom poželela srećan početak i puno uspeha u ovoj školskoj godini.

– Sokobanjska osnovna škola, ovih dana, biće uključena i u organizaciju velike sportsko-kulturne manifestacije koja se krajem nedelje održava u Sokobanji – Evropsko prvenstvo u mažoret plesu. U skladi sa tim , učesnicima manifestacije na raspolaganju će biti prostorije osnovne škole na prvom spratu, fiskulturna sala i internet veze, tako da u petak 7.septembra neće biti nastave, odnosno škola neće raditi – dodaje naša sagovornica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

14 + seventeen =