Сокобања дочекује мажореткиње

Друштво

Јубиларно, 20. Европско првенство у мажорет плесу биће одржано у Сокобањи од четвртка 6. до недеље 9. септембра. У оквиру такмичења које се први пут одржава у Србији 48 екипа са 1200 такмичара из шест земаља показаће своје умеће у мажуро плесу.

 

Такмичарски део манифестације одржаваће се у Спортској хали сокобањске средње школе. За све грађане и туристе посебно ће бити занимљив трећи дан одржавања манифестације односно субота 8. септембар, када ће све мажорет трупе продефиловати центром Сокобање, од Старе школе, поред цркве до кафића „Амам“ и од централног градског трга према Озрен башти где ће бити монтирана специјална трибина за председника општине Сокобања, чланове Европске мажорет федерације и њихове госте. Мажореткиње ће тада по протоколу поздравити председника општине и уручити му пригодне поклоне у виду сувенира из свог места.

Један од главних разлога због ког је Сокобања одабрана да ове године буде престоница мажуро плеса је њено мермерно шеталиште у центру које ће након дужег низа година омогућити да се у оквиру ове манифестације одржи дефиле на отвореном.

Такође, атрактиван биће и последњи дан, недеља 9. септембар када ће на бини у центру Сокобање испред „Милошевог конака“ бити организовано проглашење победника и додела признања.

– Туристичка организација Сокобања током године организује велики број манифестација, националног или интернационалног ранга, неке су традиционалне и трају дуже од пола века, али Европски шампионат мажореткиња је заиста један комплексан догађај и зато смо све капацитете укључили у његову реализацију. Поред општине и јавних предузећа сви привредни субјекти дају подршку овој манифестацији: станодавци, Дом Здравља, Полицијска станица, Специјална болница Сокобања, туристичке агенције и буквално је цела варош стала иза ове манифестације. Зато верујем да ћемо оправдати поверење које нам је мажорет асоцијација указала доделивши нам улогу домаћина ове године – каже Љубинко Миленковић, директор Туристичке оранизације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 19 =