MZ - Naslovna

Одржан 11. „Маратон жеља”

Култура

Манифестација „Маратон жеља” одржана је у суботу. Ове године 132 учесника је имало задатак да обиђe четири локалитета у Сокобањи за које се верује да испуњавају жеље. Учесници су најпре посећивали „Дрво жеља” у парку Бањица где је требало да додирну дрво и замисле жељу. На локацији „Богородица у стени” на излетишту Лептерија, записивали су животне жеље и убацивали папирић у кутију, а извор Рујник у подножју Сокограда је локација где је требало бацити новчић и замислити жељу.

 

На поменутим местима инструктори су упућивали учеснике у детаље и давали им смернице на путу до остварења њихових жеља. Сваки учесник добио је купон који је на одређеном локалитету овераван одговарајућим печатом чиме доказује да је посетио означено место и замислио жељу. Учесници који су успели да сакупе све печате стекли су право да учествују у великој наградној игри.

Извлачење награда одржано је у вечерњим часовима у амфитеатру испред Завичајног музеја. Седам дана за две особе у Сокобањи, добила је Мирослава Видовић из Голубинаца, викенд у Сокобањи за две особе добили су: Адам Барца из Ковачице, Драго Стоисављевић из Житишта, Милош Николић из Крушевца, Александар Вукадиновић из Бора и Наташа Ракић из Пећинаца.

Након поделе награда солистички концерт одржао је Данијел Кајмакоски.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + 13 =