Све је спремно за почетак нове школске године

Друштво

Звоно за почетак нове наставне године огласило се данас и у сокобањским школама. У Основној школи „Митрополит Михаило” већ по традицији нова школска година започела је прозивком првака и петака.

Нажалост, као и у већини других места широм Србије и у Сокобањи је број првака ове године мањи у односу на прошлу годину и то за пет ученика, из тог разлога формирана су само два одељења уместо три колико је било прошле године.

Генерације родитеља садашњих првака сећају се да је некада у првом разреду обавезно било четири одељења. Међутим, у последњих пет година већ се дешавало да су од броја првака могла да се формирају само два одељења, тако да то и није нека новина., али је поражавајуће то што се негативни тренд понавља. И у петом разреду једно одељење се угасило, тако да су ове године формирана четири одељења. У школске клупе данас је село укупно 896 ученика од тога наставу у Сокобањи похађа 635 а у сеоским школама 261 ученик.

dir Tanja GligorijevicПрема речима директорке Основне школе „Митрополит Михаило” Тање Глигоријевић све је спремно за почетак нове школске године, формирана су одељења и извршена је набавка основних средстава за успешну реализацију баспитно-образовног рада. Она је свим ученицима и наставницима овом приликом пожелела срећан почетак и пуно успеха у овој школској години.

– Сокобањска основна школа, ових дана, биће укључена и у организацију велике спортско-културне манифестације која се крајем недеље одржава у Сокобањи – Европско првенство у мажорет плесу. У склади са тим , учесницима манифестације на располагању ће бити просторије основне школе на првом спрату, фискултурна сала и интернет везе, тако да у петак 7.септембра неће бити наставе, односно школа неће радити – додаје наша саговорница.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + sixteen =