Сутра почиње манифестација „Свети Јован Биљоберˮ

Друштво

Свечаност „Свети Јован Биљобер”, 25. по реду, у организацији Туристичке организације Сокобања, Удружења за лековито биље „Др Јован Туцаков”, д.о.о. „Адонис” и Месне заједнице Мужинац, а под покровитељством Општине Сокобања, почињу сутра и трају до недеље 7. јула.

 

И ове године у оквиру програма свечаности „Св. Јован Биљоберˮ биће организовани излети до познатих сокобањских туристичких локалитета уз сакупљање лековитог биља, стручна предавања о лековитом биљу, традиционални избор „Принцезе Биљарицеˮ, плетење, избор најлепшег ивањданског венчића и Биљна парада.

У недељу 7. јула, организује се излет до Ртња када се одржава и традиционални успон на његов највиши врх, Шиљак. Успон на Шиљак реализује се у пратњи чланова планинарског друштва, док ће у подножју бити организована наградна спортска надметања, плетење венчића од биља, квиз о лековитом биљу као и изложба домаћих производа, сувенира и народних рукотворина.

Избор „Принцезе Биљарицеˮ, Биљна парада и додела захвалница и диплома, одржаће се 7. јула, од 20 сати и 30 минута, у амфитеатру испред Завичајног музеја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 4 =