TOSB Solun

Сокобања у Грчкој представила своју туристичку понуду

Друштво

Туристичка организација Сокобања (ТОСБ) је у Грчкој од 12. до 19. маја у оквиру регионалне промотивне кампање, коју су организовали Туристичка организација Србије (ТОС) и Туристичка организација Београда, представила своју комплетну туристичку понуду. Поред представника ТОС, Туристичке организације Београд и ТОСБ, своје туристичке потенцијале грађанима Солуна, Атине и Ларисе представили су и ТО Војводине, Ниша, Лесковца, Крагујевца и општине Мионица.

TOSB Solun

У присуству великог броја грађана као и туриста који су боравили у поменутим градовима, представљена је српска културна баштина – фолклор, традиционална изворна српска музика уз оркестар, хор и гастрономске специјалитете. У оквиру промоције представљена је и летња туристичка понуда Србије.

‒ Сокобања је своју туристичку понуду представила туристима из Грчке захваљујући добро осмишљеном плану и позиву ТОС јер једна оваква кампања много кошта и ТОСБ је не би могла финансирати из сопственог буџета. Са друге стране цео програм је био сјајно организован јер смо имали много сусрета са туроператорима, медијима и званичницима Грчке. Поред тога имали смо и видове директног маркетинга јер смо организовали промоцију на трговима и јавним местима и могу да вам кажем да очекујемо добре резултате јер је била велика посећеност – каже Љубинко Миленковић, директор ТОСБ.

TOSB SolunTOSB Solun

‒ Познато је да влада велико интересовање Грка за боравак у Србији, а у прилог томе говори и чињеница да су Грци у прва три месеца били најчешћи инострани туристи у Београду. Када је у питању Сокобања туристи из Грчке су трећи по реду, одмах иза туриста из Бугарске и Северне Македоније. Оно што је веома важно је да смо направили одступницу на грчком тржишту, пре свега код туристичких агенција и дали смо доста изјава и информација о томе шта Сокобања нуди. Оно што је туристима из Грчке интересантно је свакако континентални туризам, у Сокобањи се осећају пријатно јер имамо специфичну природу која не сличи природи у Грчкој ‒ додао је Миленковић.

Иначе, промоција Србије у Грчкој је од стране њихове туристичке привреде, као и грчких медија, оцењена као једна од најуспешнијих промоција дестинације у последњих неколико година.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − nine =