Sutra počinje manifestacija „Sveti Jovan Biljoberˮ

Društvo

Svečanost „Sveti Jovan Biljober”, 25. po redu, u organizaciji Turističke organizacije Sokobanja, Udruženja za lekovito bilje „Dr Jovan Tucakov”, d.o.o. „Adonis” i Mesne zajednice Mužinac, a pod pokroviteljstvom Opštine Sokobanja, počinju sutra i traju do nedelje 7. jula.

 

I ove godine u okviru programa svečanosti „Sv. Jovan Biljoberˮ biće organizovani izleti do poznatih sokobanjskih turističkih lokaliteta uz sakupljanje lekovitog bilja, stručna predavanja o lekovitom bilju, tradicionalni izbor „Princeze Biljariceˮ, pletenje, izbor najlepšeg ivanjdanskog venčića i Biljna parada.

U nedelju 7. jula, organizuje se izlet do Rtnja kada se održava i tradicionalni uspon na njegov najviši vrh, Šiljak. Uspon na Šiljak realizuje se u pratnji članova planinarskog društva, dok će u podnožju biti organizovana nagradna sportska nadmetanja, pletenje venčića od bilja, kviz o lekovitom bilju kao i izložba domaćih proizvoda, suvenira i narodnih rukotvorina.

Izbor „Princeze Biljariceˮ, Biljna parada i dodela zahvalnica i diploma, održaće se 7. jula, od 20 sati i 30 minuta, u amfiteatru ispred Zavičajnog muzeja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten − seven =