Čišćenje

Још једна успешна акција чишћења

Друштво

Акција чишћења потеза Лептерија – Подграђе, у организацији „Сокобањског еколошког друштваˮ успешно је одржана у суботу, 12. октобра. Учешће у акцији узело је више од шездесет чланова друштва и других љубитеља природе различитих стaросних доби, од деце до пензионера.

Како сазнајемо од организатора, успели су да очисте део од паркинга код излетишта Лептерија, до пећине у кањону Подграђе, у укупној дужини од око 1500 метара.

‒ Кањон је био посебно захтеван за чишћење јер је велику количину пластичног отпада требало пренети преко реке и великих стена које пресецају кањон. На овом делу посебно су се истакли момци и девојке из групе 6КЦ (Шест каце), Ђоле, Марко, Нина, Јана и Никола, али и старија екипа чланова друштва, Весна, Дејан, Драгана, Дарко и Владан, који су успели да сакупе преко 30 џакова смећа ‒ поручују из „Сокобањског еколошког друштваˮ.

Čišćenje

Акцијa је завршни део иницијативе „За чистију Сокобањуˮ коју је подржала организација ОРКА у оквиру иницијативе „Твоје место у Србијиˮ.

Пријатељи акције су ЈКП „Напредакˮ чији су радници поставили и извозили контејнере са смећем и обезбедили џакове за смеће, Шумска управа Сокобања која је обезбедила рукавице за учеснике и ТР „Узорˮ освежење за све волонтере.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − ten =