Сутра: Хуманитарни маратон за помоћ породицама настрадалих рудара

Друштво

Ђорђе Живановић, мештанин Сокобање и рудар у РМУ „Соко”, ће у суботу, 1.априла 2023. године истрчати хуманитарну маратонску трку од Алексиначког рудника до Рудника мрког угља у Читлуку. Ђорђе ће са Алексиначког рудника кренути у 8.30, а његов долазак на циљ и на Рудник мрког угља „Соко” очекује се око 13 часова.

Ова 44 километра која су суботу пред њим, симболизују одлазак његових колега на посао 1. априла 2022. године, када се догодила стравична несрећа на РМУ „Соко”.

Пуну подршку је добио од општина Сокобања и Алексинац, као и од ЈП „Ресавица”, а Црвени крст ће 1. априла на мермерном шеталишту у Сокобањи, куда ће Ђорђе проћи, прикупљати добровољне прилоге за помоћ породицама рудара, страдалих у овој трагичној несрећи. Великим срцем и хуманошћу, која је својствена рударима, Ђоле је привукао пажњу шире јавности, а подршку је добио и од Александра Андрејића, председника „Српског тима за изазове” који ће му се са својом екипом и придружити у предстојећој трци, стоји у саопштењу општине Сокобања.

Ђорђева иницијатива је симбол за љубав, племенитост и пожртвованост, а у плану је да из овогодишње акције настане редован меморијални маратон поводом обележавања несреће у РМУ „Соко” и у част рудара.

Штанд Црвеног крста Сокобање биће постављен на мермерном шеталишту у периоду од 10 до 12 часова. Тада се очекује и пролазак Ђорђа кроз Сокобању.

Помоћ породицама страдалих рудара се може пружити и уплатом на жиро рачун Црвеног крста Сокобања. Новчана средства се могу уплатити на жиро рачун 325-9500800002074-35, са позивом на број 89.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + 5 =