Џудо клуб „Карађорђевић” из Сокобање одбранио прво место

Друштво Спорт

На регионалном школском првенству Централне Србије у Пироту одржаном јуче, учешће су узели и ученици Основне школе „Митрополит Михаило”, који су уједно и чланови Џудо клуба „Карађорђевић”. У конкуренцији 150 школа и преко 600 такмичара успели су да одбране прошлогодишњу титулу и изборе прво место у укупном пласману. Млади џудисти у Сокобању су се вратили са 5 златне, 3 сребрне и 9 бронзане медеље, као и са 5 петих места и 10 пласмана на предстојеће Државно такмичење.

− Ми смо на такмичење отишли са 30 такмичара из клуба. Конкуренција је била велика, око 650 такмичара из 150 школа Централне Србије. Десет такмичара је изборило пласман за Државно такмичење, које ће бити одржано 25. априла у Београду. Изузетно је било тешко али се напоран рад и труд исплатио – каже Славиша Милијић, тренер Џудо клуба „Карађорђевић” из Сокобање.

Биланс успеха је следећи: Златне медаље освојиле су Хелена Усаиновић, Тара Андрејевић, Лена Мокрицки, Ива Михајловић и Сандра Адамовић. Сребрне медаље освојили су Неда Милијић, Урош Ристић и Тика Ђорђевић, док су бронзане медаље изборили Тара Тодоровић, Василије Крстић, Василије Петковић, Ђорђе Петковић, Марија Петковић, Ђорђе Филиповић, Предраг Симић, Вук Андрејевић и Дијана Ђорђевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 5 =