Апел: Удомљавање паса – пут до поузданог кућног љубимца

Друштво

Сокобања, као и друге средине у Србији, покушава да на један хуман и законски начин реши проблем паса луталица. Један од тих путева је њихово удомљавање. Како кажу у ЈКП „Напредак”, сваки пас луталица који је ушао у прихватилиште је стерилисан и не напушта прихватилиште док није потпуно здрав, очишћен од паразита, вакцинисан и чипован.

– Наши грађани могу да се обрате нашем раднику Ивици на телефон 064 8 499 213, и могу доћи и погледати псе који су у прихватилишту. Сви су јако лепи и добри, тако да можете удомити и на тај начин допринети смањењу броја паса луталица на улици. Они су изузетни и паметни и умеће да вам узврате љубав – каже Ана Вељковић, директорка ЈКП „Напредак”, приликом упућивања јавног позива суграђанима да свог љубимца пронађу у азил.

Pas po imenu “Hijena”

Свој дом, изгледа да је пронашла и куја по имену „Хијена”. Она је забринула житеље Сокобање који су прииметили да је нема на улици.

– Звао нас је велики број грађана, који су уочили да једна маскота, да тако кажемо, из насеља Царина није више на терену.То је заправо пас коме ми тепамо „Хијена”, због специфичног крзна. Она је прошла наш програм. Више пута смо је враћали на место хватања, у Царину,у близини Југине пекаре, где је она заправо и ухваћена. Међутим, она се одомаћила код нас у прихватилишту и враћа се доле. Видећемо, можда уколико неко жели да је удоми. Она је потпуно сређена, прошла је програм. Уколико се то не деси, вероватно ћемо је ми удомити пошто смо је заволели, врло је љупка – објашњава директорка „Напретка”.

1 thoughts on “Апел: Удомљавање паса – пут до поузданог кућног љубимца

  1. Bolje bi vam bilo da rešite problem agresivnih pasa lutalica, koji napadaju ljude bez ikakvog povoda, pa posle pričajte o udomljavanju. Jedino ne znam šta ćete postići time što apelujete na građane da udome pse, kada će im biti interesantni dok su mali, a posle kada odrastu, isti ti će ih se otarasiti jer će shvatiti da su im teret, mada ima i onih koji će nastaviti da se brinu do kraja, ali takav broj ljudi je veoma mali, i opet dolazimo u situaciju da se vraćamo na isto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − four =