Стручна пракса у иностранству за ученике СШ „Бранислав Нушић”

Друштво

У Средњој школи „Бранислав Нушић” усвојен је пројекат Фондације „Темпус”, „Еразмус+ пројекат мобилности за област стручног образовања и обука”. У оквиру овог пројекта, ученици завршних разреда туристичко-хотелијерског смера, смера финансијски администратор и смера кувар моћи ће своју стручну праксу да реализују у иностранству и на тај начин ће имати прилику да усаврше своје вештине и стекну нова искуства. Пројекат ће бити реализован наредне школске године у Италији или у некој од земаља чланица Европске уније, у зависности од ситуације са пандемијом корона вируса.

− Због специфичне ситуације могућа је и промена термина одржавања стручне праксе у иностранству. Првобитно је планирано да то буде на јесен ове године с обзиром да је пандемија још увек у току а пошто је безбедност наших ученика један од приоритета школе, ми ћемо у договору са Фондацијом „Темпус” покушати да договоримо да се термин одласка помери за пролеће наредне године, јер ми имамо рок од годину дана за реализацију овог пројекта − каже Ана Милићевић, директорка СШ „Бранислав Нушић”.

Она је додала да је ово први међународни пројекат који је сокобањска средња школа самостално добила на шта су посебно поносни. Такође, формиран је и тим за пројекте, на чијем челу је Валентина Ракић, професор економске групе предмета, који је најзаслужнији што је сокобањска школа добила овај пројекат.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two − 1 =