Видовдански ноћни успон на Ртањ

Друштво

Планинарска акција „Видовдански ноћни успон на Ртањ” у организацији планинарског клуба „Шиљак” из Бољевца, биће одржана у ноћи између суботе, 27. јуна и недеље, 28. јуна, деветнаести пут за редом. Предвиђено је да се крене из насеља Ртањ, јужном страном планине којом се за око четири сата хода стиже се до врха Шиљак, на 1.560 метара надморске висине. Стаза која спада у средње тешке, дуга је око 14 км а успон је 900 метара. Ово је традиционална планинарска акција која сваке године окупља велики број учесника свих старосних доби из читаве Србије, који са највишег врха чувеног Ртња, уживају у величанственом призору изласка сунца.

Сви заинтересовани мештани Сокобање и туристи који желе да учесвују у овој акцији, могу се јавити Илији Кнежевићу из планинарског клуба „Озрен” на број 063/80 36 211.

Полази се у суботу 27. јуна у 23:15, испред школе. Сви учесници, треба да понесу сендвич, слаткише, 2,5 литра воде и прибор за јело. По силаску у насеље Ртањ, Туристичка организација Бољевац, месна заједница насеље Ртањ и организатор акције обезбеђују доручак за све учеснике акције. Организатор обезбеђује захвалнице за сва друштва – учеснике, као и за најмлађег и најстаријег учесника акције. Организатор обезбеђује учесничку књижицу, беџ успона и печат врха за све учеснике којима је ово прво учешће.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + 7 =