Стигле сушилице, угрожени да се јаве Штабу

Друштво

Помоћ у отклањању последица обилних поплава општини Сокобања пружио је и Српско-руски хуманитарни центар чији су представници јуче донели четири топлотне пумпе за брзо сушење простора, како би угрожени грађани што пре могли да се врате нормалном животу и раду.

Председник општине Сокобања Миодраг Николић, заменик председника општине Владимир Миловановић, представници јавних предузећа „Зеленилоˮ и  „Напредакˮ, припадници Ватрогасно-спасилачке јединице, као и представници Српско-руског хуманитарног центра обишли су Чубурску улицу.

‒ На сву срећу ми имамо те неке апарате и топлотне пумпе које служе за брзо исушивање простора. Данас смо добили и позив из руководства Сокобање, са којима имамо изузетно добру сарадњу, за помоћ у отклањању последица поплава ‒ каже Јевгеније Филатов, директор Српско-руског хуманитарног центра.

 

О страхотама које је становницима ове улице прекјуче приредило невреме најбоље говоре њихова сведочења.

‒ Тераса ми је била поплављена и почела је да улази вода унутра. У кућу је у две спаваће собе ушла неких десет, петнаест сантиметара, у ходник неких можда седам, осам, јер има кошуљицу па је мало било вишље. У дневну собу је ушла неких четири, пет сантиметара. Све је покисло, ево ствари су овде напољу покривене најлоном, имам још неке ствари у дневној соби. Нисам имао где да их ставим. Нисам могао ништа, нисам могао да спасим, немам где да ставим то. Значи свуд вода. Тераса поплављена. И то је за непуних два сата, два и по сата, то је страшно било. А друго, што је најгоре, седиш ту и гледаш како вода тихо, лагано улази у кућу, а беспомоћан си. Не можеш ништа да учиниш ‒ објашњава Војкан Миљковић, један од оштећених у Чубурској улици.

Сушилице и механизација су и даље у  Сокобањи, па  из сокобањске локалне самоуправе  позивају све грађане који имају потребу за истим да се обрате Штабу за ванредне ситуације. Контакт особа је Милан, телефон 0648560739 или мејлом на адресу info@opstinasokobanja.com, са назнаком за Штаб за ванредне ситуације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 1 =