На терену: Тимови за спасавање и општински руководиоци пружају помоћ

Друштво

Село Левовик је јуче било једно од најугроженијих подручја. То је условило да заменик председника општине Сокобања, Владимир Миловановић са својим тимом и припадницима Сектора за ванредне ситуације из Београда, и Ватрогасно-спасилачке јединице из Сокобање пруже ургентну помоћ домаћинствима из ове месне заједнице, допреме воду за пиће и лекове онима којима је то било потребно.

Председник општине Сокобања, Миодраг Николић, са тимом, рудари из РМУ „Соко”, људство из ЈКП „Напредак” и ЈП „Зеленило” – Сокобања, су такође боравили на различитим локацијама, максималним улагањем напора, како би помоћ свима била пружена. Ситуација се полако стабилизује, али не одустаје се од двадесетчетворочасовног дежурства.

– Брзим реаговањем и у сарадњи са Сектором за ванредне ситуације, те људством из ЈВП „Србијаводе”, нашим ватрогасцима, рударима, радницима ЈКП „Напредак”, ЈП „Зеленило” – Сокобања и приватним предузетницима отклоњене су најтеже последице, а превентивно смо поставили џакове са песком, одлучни да спасимо сваки дом и заштитимо све животе, поручује председник Николић, који је и командант Општинског штаба за ванредне ситуације, прецизирајући да, услед обилних падавина, канализација није могла да прими сву надошлу воду, па су поправљени путеви првог и другог реда.

Прве процене показују да су причињене штете огромне, због обилних падавина и изливања реке Моравице. Све екипе и расположива механизација и даље су на терену, па укупна штета сагледаће се након потпуног смиривања ситуације и санирања исте. Поплава је угрозила, поред осталог, 50 домаћинстава и око 200 људи, којима је вода ушла у подруме и у приземље објеката.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − nine =