Након паузе, у средњој школи поново одржан Светосавски турнир који негује дух заједништва

Друштво Спорт

Након три године паузе, која је настала пре свега због епидемије изазване корона вирусом, протеклог петка поново је одржан Светосавски турнир у малом фудбалу. Ученици Средње школе „Бранислав Нушић” такмичили су се између одељења уз једно ново правило, а то је да у свакој екипи буде бар по једна девојчица. Од 15 одељења сокобањске средње школе учествовало је 10 и неки од њих су имали и по две, три девојчице у тиму.

Победник турнира је трећи разред смера туристичко-хотелијерски техничар. Друго место заузели су ученици друге године смера физиотерапеутски техничар, а треће прва година смера туристичко-хотелијерски техничар.

Најбољи играч је Ален Еминовић, из победничке екипе а најбољи голман је Милица Стојановић друга година физиотерапеутски техничар, девојчица која иначе и тренира фудбал, сазнајемо од Ане Милићевић директорке Средње школе „Бранислав Нушић”.

– Са жељом да вратимо дух заједништва, толеранције и спортског надметања опет смо организовали овај турнир. Идеја нам је била да укључимо што више ученика наше школе и једно од правила које смо увели је да свака екипа има бар по једну девојчицу чиме смо желели да и њима омогућимо да прикажу своје вештине и стекну мало више самопоуздања, а опет са друге стране да би, пошто се играло на нивоу одељења, свако одељење наступило као прави тим уз неговање пријатељства – рекла је Милићевић.

 

Директорка сокобањске средње школе се овом приликом захвалила свима који су помогли у реализацији овог такмичења, пре свих активу наставника физичког васпитања који је био главни организатор, судијама из сокобањске судијске организације, као и Спортском савезу општине Сокобања који је помогао у организацији и обезбедио део награда за победнике. Она је додала да школа има у плану да током ове школске године организује још турнира, али у другим спортовима како би јачали дух заједништва.

Светосавски турнир у малом фудбалу у видео прилогу на нашем (You tube) каналу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + fourteen =