Trka 4 elementa

Штафета од врха Ртња преко Бованског језера: У суботу „Трка четири елемента”

Спорт

На подручју општина Сокобања и Бољевац у суботу, 6. јула, са стартом у 8 ујутру биће одржана „Трка четири елемента”, најатрактивнија мулти-спортска манифестација за активан туризам у Србији. База трке је хотел Рамонда, а учествоваће десет тимова укључујући и такмичаре из околних земаља. Организатори трке су Српска скајранинг асоцијација и Савез екстремних спортова Србије.

Дисциплине које се комбинују и спајају у ову јединствену штафету су трчање, параглајдинг, пливање, веслање и бициклизам. Тркачи, који стартују код хотела Рамонда, штафете ће предавати пилотима на врху Шиљак који ће на обали Бованског језера штафете предати пливачима који треба да препливају 3,8 километара језера, а у случају ранијег слетања, параглајдер је у обавези да дотрчи на језеро са опремом. Штафету коју преузме од пливача, кајакаш након 10 километара своје деонице трке предаје маунтинбајкеру кога од циља трке, код хотела Рамонда, дели 33 километара вожње по планини Ртањ.

Поводом одржавања ове атрактивне манифестације у хотелу „Рамонда” у петак, 5. јула, са почетком у 11 часова биће одржана конференција за новинаре на којој ће о поменутој спортској манифестацији говорити Марко Николић, руководилац трке, Милош Пешић, директор хотела „Рамонда”, Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања и Александра Благојевић, директорка Туристичке организације Бољевац.

Организатори манифестације позивају све заљубљенике у природу Србије и спортова на отвореном да им се придруже и подрже такмичаре који на прави начин промовишу своју земљу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 1 =