Средњошколци подсетили: Заштитимо животну средину, очувајмо природу

Друштво

Сокобањски срeдњошколци су својим активностима јуче у главној градској улици одржали еколoшку акцију поводом предстојећег обележавања Дана планете Земље, 22. априла. Овај међународни дан се обележава од 1970. године. Јануара те године амерички сенатор и еколошки активиста Гејлорд Нелсон одлучује да се национална обука о животној средини зове Дан Земље и да се одржава 22. априла.

Временске неприлике (падакла је киша) нису спречиле ученике да скрену пажњу својим суграђанима и гостима Бање на значај очувања природе и да је, пре свега, потребно смањити негативни утицај човека на животну средину.

−Истакла бих флајере које смо радили, дизајнер је био ученик четвртог разреда гимназије Павле Николић. Заиста доста је труда уложено у све ово. Такође, овдесу и ученици другог и првог разреда гимназије. Желели смо на овај начин да истакнемо све што је битно за планету Земљу и уопште за човечанство. Овде сте могли, такође, да видете и еко савете. Није лоше да их примењујемо, а имамо и еколошки календар− каже Глорија Ћирковић, наставница биологије.

Занимљив је био транспарент на коме је писало „Средња школа ‘БратиславНушић’ Вас поздравља“, а ми додајемо као установа чији чланови учествују у обележавању значајних еколошких датума.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 1 =