Новинарима и агенцијама представљена туристичка понуда Сокобање

Друштво

Група новинара, инфлуенсера и представника туристичких агенција боравила је овог викенда у Сокобањи где им је представљена туристичка понуда овог краја и природне знаменитости. У оквиру дводневне посете обишли су Етнолошки музеј, Амам, парк Бањицу, парк изузетних одлика Лептерија-Сокоград, а један од атрактивнијих излета био је одлазак на планину Озрен и вожња квадовима.

Ову посету организовали су Туристичка организација Сокобање и хотел Зелени град, где су гости били смештени.

– Туристичка организација Сокобања сваке године организује студијско путовање новинара у Сокобању како би представила новине у туристичкој понуди. Имали смо активности и у природи и у парку изузетних одлика Лептерија-Сокоград и на Озрену обилазак водопада Рипаљка и организовање излета и роштиља овде, тако да смо показали један мали део, пошто је мало времена, али квалитетан део туристичке понуде Сокобање јавности. Новинари долазе из свих битних медија из Радио Телевизије Србије, војвођанских медија,из Телевизија Курир и телевизија Б92, Коперникус, Телевизије БН из Републике Српске, затим имамо штампане медије, Политику, Блиц, Вечерње новости… – навео је Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације.

Он је додао да се нада да ће представници ових медија извештавати о новинама у туристичкој понуди Сокобање, као и да ће остварени контакти између локалне привреде и туроператера и туристичких агенција који су обишли Сокобању допринети туристичком промету и још бољој посећености Сокобање у наредном периоду.

– Сокобања је у првих пет месеци остварила 12 одсто раста у туристичком промету мерењем броја остварених ноћења у односу на првих пет месеци у 2023. години. Ми се надамо уколико се мало и стабилизују временске прилике пошто киша мало негативније утиче на туристички промет да ће и ова година бити једна од рекордних – истакао је наш саговорник.

Госте су поред представника туристичких организација, дочекали и председник општине Миодраг Николић, председница скупштине Данијела Васиљевић и народна посланица Оливера Денић, која је поручила да наша држава даје подршку правим стварима и да је зато Сокобања прве категорије у туризму.

По речима менаџерке хотела Зелени град Марине Јефтић идеја је била да са овим новоотвореним хотелом упознају медије и сараднике у туризму.

– У томе нас је подржала Туристичка организација Сокобање тако да смо заједничким снагама организовали ову врсту промоције нашег новоотвореног хотела Зелени град и дестинација Сокобање. Први утисци су јако позитивни,сви су одушевљени хотелом, услугом, храном и свиме – навела је менаџерка.

Присутне госте поздравио је и власник хотела Зелени град и Натали спа Бранко Ранђеловић.

Текст: Кристијан Ђорђевић; Јелена Радовановић

Фото: Кристијан Ђорђевић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + seventeen =