Srednja škola „Branislav Nušić” uspešno sarađuje sa školama u okruženju

Društvo

Ana Milićević, direktorka Srednje škole „Branislav Nušić” ističe da je saradnja ove obrazovne ustanove sa školama iz okruženja jedan od njihovih primarnih zadataka jer omogućava učenicima da izađu iz okvira svojih učionica i još tokom školovanja steknu  praksu i kroz saradnju, druženje i razmenu iskustva sa drugim školama, podignu kvalitet nastave.

Učenici trećeg i četvrtog razreda obrazovnog profila turističko hotelijerski tehničar  i drugog i trećeg razreda kuvar i konobar u okviru završnih aktivnosti Erazmus+ projekta, o kome smo nedavno pisali, posetili su Leskovac sredinom ovog meseca. Bila je ovo uzvratna poseta jer su nedelju dana ranije rukovodstvo i učenici Turističko-ugostiteljske škole iz Leskovca sa svojim gostima studentkinjama Eksperimentalnog instituta za stručne obuke iz Grčke posetili Srednju školu „Branislav Nušić” i Sokobanju.

− Naši domaćini, Visoka poslovna škola strukovnih studija, predstavila je svoje programe a zatim realizovala radionice za kuvare koji su sa učenicima Instituta Lefkada i Trgovinsko ugostiteljske škole Leskovac unapredili svoja znanja i veštine. Tako su učenici obrazovnog profila kuvar imali priliku da od jednog od eminentnijih stručnjaka u oblasti kuvarstva da nauče od njega neko novo spremanje poslastica prisustvuju oglednom času − rekla je Milićević.

Srednja škola „Branislav Nušić” uspostavila je i saradnju sa Mlekarskom školom „Dr Obren Pejić” iz Pirota, koja je nadaleko poznata po proizvodnji pirotskog kačkavalja, ima razrađenu radionicu i već dugi niz godina se bavi time pored edukacije učenika.

− Na poziv rukovodstva ove škole iz Pirota učenici obrazovnog profila kuvar prisustvovali su jednom oglednom času gde su njihovi učenici pokazivali našim učenicima kako se razvlače kore, pravi gibanica i otkrili im neke tajne koje su specifične za taj kraj − istakla je naša sagovornica.

Milićević dodaje da učenici i profesori nose mnogo lepih utisaka sa tog putovanja kao i da su dogovorili da saradnju nastave u budućnosti i da je intenziviraju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten + 15 =