Средња школа „Бранислав Нушић” успешно сарађује са школама у окружењу

Друштво

Ана Милићевић, директорка Средње школе „Бранислав Нушић” истиче да је сарадња ове образовне установе са школама из окружења један од њихових примарних задатака јер омогућава ученицима да изађу из оквира својих учионица и још током школовања стекну  праксу и кроз сарадњу, дружење и размену искуства са другим школама, подигну квалитет наставе.

Ученици трећег и четвртог разреда образовног профила туристичко хотелијерски техничар  и другог и трећег разреда кувар и конобар у оквиру завршних активности Еразмус+ пројекта, о коме смо недавно писали, посетили су Лесковац средином овог месеца. Била је ово узвратна посета јер су недељу дана раније руководство и ученици Туристичко-угоститељске школе из Лесковца са својим гостима студенткињама Експерименталног института за стручне обуке из Грчке посетили Средњу школу „Бранислав Нушић” и Сокобању.

− Наши домаћини, Висока пословна школа струковних студија, представила је своје програме а затим реализовала радионице за куваре који су са ученицима Института Лефкада и Трговинско угоститељске школе Лесковац унапредили своја знања и вештине. Тако су ученици образовног профила кувар имали прилику да од једног од еминентнијих стручњака у области куварства да науче од њега неко ново спремање посластица присуствују огледном часу − рекла је Милићевић.

Средња школа „Бранислав Нушић” успоставила је и сарадњу са Млекарском школом „Др Обрен Пејић” из Пирота, која је надалеко позната по производњи пиротског качкаваља, има разрађену радионицу и већ дуги низ година се бави тиме поред едукације ученика.

− На позив руководства ове школе из Пирота ученици образовног профила кувар присуствовали су једном огледном часу где су њихови ученици показивали нашим ученицима како се развлаче коре, прави гибаница и открили им неке тајне које су специфичне за тај крај − истакла је наша саговорница.

Милићевић додаје да ученици и професори носе много лепих утисака са тог путовања као и да су договорили да сарадњу наставе у будућности и да је интензивирају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + 16 =