Sportske igre mladih po četvrti put u Sokobanji

Društvo Sport

„Sportske igre mladih” najveća sportska manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima, koja ima za cilj promociju zdravog načina života i prijateljstva biće otvorena u Sokobanji u ponedeljak 17. maja sa početkom u 10 časova na terenima SRC „Podina“. Deca od prvog do osmog razreda sokobanjske osnovne škole, ali i okolnih gradova nadmetaće se u sledećim sportskim disciplinama: basket(tri na tri), mali fudbal, odbojka, trka na 60 metara, a najmlađi, odnosno učesnici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole igraće poznatu igru „Između dve vatre”.

Kao i svake godine pobednici će ići besplatno na državno takmičenje koje će biti održano u Beogradu.

Kako saznajemo od Miloša Krstića, direktora SRC „Podina“ zbog poštovanja epidemioloških mera igre će biti u smanjenom obimu i biće manje disciplina nego ranijih godina. Ovo je četvrti put da se ova manifestacija održava u Sokobanji.

Regionalna manifestacija „Sportske igre mladihˮ osnovana je u Hrvatskoj pre 23 godine, devet godina postoje u BiH, a u Srbiji se održavaju šestu godinu za redom. Sokobanja je jedna od 25 opština u Srbiji u kojoj se ove godine održava ova velika sportska manifestacija koja ima za cilj promociju zdravog načina života i prijateljstva.

Fotografije i video: SRC “Podina”.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 2 =