Sokobanja

Епидемиолошка ситуација на територији општине Сокобања нешто боља

Друштво Здравље

На територији општине Сокобања, тренутно су регистрована 93 активна случаја заразе вирусом ковид-19. Добра вест је да се на дневном нивоу смањује број првих прегледа и број позитивних на првом прегледу. Међутим, број оболелих указује на то да ситуација и даље није повољна и да се сви грађани и надаље требају придржавати прописаних мера. Клиничка слика оболелих је различита и креће се од веома благе до упале плућа која захтева болничко лечење.

У Специјалној болници „Сокобања”, тренутно се на лечењу налазе 74 пацијента и то 20 из Сокобање, 17 из Алексинца, Књажевца 11, Бољевца 10,Ражња девет, Нишке Бање троје, Зајечара двоје и по један пацијент из Великог Градишта и Трстеника. Сви пацијенти имају пнеумоније. Како сазнајемо од др Весне Милановић директорке ове здравствене установе, тренутно се 56 пацијената налази на кисеоничкој потпори, троје на неинванзивној механичкој вентилацији а њих осморо је на интензивној нези. У току јучерашњег дана у Специјалној болници Сокобања било је четири пријема и седам отпуста пацијената.

На територији општине Сокобања од када је почела масовна имунизација до сада је дато 7.800 доза,од тога 4.400 првих и 3.400 других доза. Вакцинација тече по плану а одзив становништа је одличан. Руска и кинеска вакцина односно Спутњик V и Синофарм, примају се без заказивања. Дакле, сви који желе да се вакцинишу поменутим вакцинама, треба само да оду до пункта за имунизацију који се налази у Дому здравља и да са собом понесу личну карту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 15 =