Специјална болница „Сокобања” није више ковид

Друштво Здравље

Специјална болница за неспецифичне плућне болести „Сокобања” излази из ковид система. Ових дана пацијенти који су оздравили и који су за отпуст иду кући а они којима је потребно даље лечење премештају се у ковид болнице у Крушевцу и Нишу. Након тога, следи дезинфекција, кречење просторија, стерилизација, узорковање воде и замена душека, а затим и пријем пацијената који нису ковид позитивни.

Директорка др Весна Милановић каже да ће ова здравствена установа почети са редовним радом половином фебруара, али ће зато Стари завод почети већ од понедељка првог фебруара да прима пацијенте док се не дезинфикује и спреми Нови завод. Милановић је рекла да ће од понедељка почети пријем пацијената на одељењу пулмологије деце и одраслих, стационарна рехабилитација коштано зглобног одељења деце, респираторне рехабилитације одраслих, као и пружање амбулантно-специјалистичких услуга из области пулмологије, кардиологије, педијатрије, бронхоскопије и физикалне медицине и рехабилитације.

Иначе, Специјална болница за неспецифичне болести плућа „Сокобања”, други пут у ковид систему била је од 13. новембра прошле године и за разлику од првог пута када су у овој здравственој установи третирани углавном пацијенти са лакшом клиничком сликом, претходна два месеца лечени су грађани са средње тешким или тешким обликом ове заразне болести.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − twelve =