Добротворно друштво „Сава” и ове године обележило Савиндан

Друштво Култура

Добротворно друштво „Сава” из Сокобање већ 28 година, у оквиру обележавања Савиндана, организује свечану академију на којој буду награђени најбољи поједнци у протеклој години и коју прати богат културно-уметнички програм.

− Размишљајући на који начин да ове године обележимо дан Светог Саве, Добротворно друштво „Сава” је ипак одлучило да ипак одржи традицију и организује пригодну свечаност уз поштовање свих прописаних мера. Ми смо то овога пута урадили, у хотелу „Моравица”, без присуства грађана већ само чланова друштва и овогодишњих добитника − каже Саша Дрљача, председник УО друштва.

Након резања колача која је уприличено од стране сокобањског свештенства додељени су златници Даници Трифић најбољој ученици ОШ „Митрополит Михаило”, Ањи Миленковић најбољој ученици СШ „Бранислав Нушић” и Милану Ђокићу ,најбољем ученику Школе за музичке таленте из Ћуприје. Управо је оркестар ове школе једини и наступио на овогодишњој свечаности.

Добротворно друштво „Сава” на иницијативу неколико ентузијаста основано је, сада већ давне 1992 године и има за циљ очување духа светосавља организацијом добротворних догађаја и промоцијом хуманости.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one − one =