Специјална болница Сокобања добила санитет опремљен као болница у малом

Друштво Здравље

Специјална болница „Сокобања” је од Министарства здравља и америчке амбасaде добила санитетско возило опремљено најсавременијом опремом. Амбулантна возила, опремљена савременим апаратима, део су донације од шест возила, које је обезбедила УСАИД за здравствене установе, а једно такво возило добила је Специјална болница за неспецифичне плућне болести „Сокобања”. Директорка ове здравствене установе др Весна Милановић изразила је захвалност министру здравља Златибору Лончару и амбасадору САД у Србији Ентонију Годфри.

‒ Наша здравствена установа је добила један вредан поклон, санитет од Министарства здравља и америчке амбасаде. То је болница у малом, има најсавременију опрему тако ће овим возилом знатно бити олакшан рад запослени који ће моћи пацијентима ефикасније да укажу прву помоћ и брже их транспортују до здравтвене установе ‒ истакла је др Милановић.

Иначе, Специјална болница Сокобања је у три наврата била ковид болница при чему је збринула 1400 тешких пацијената. Особље ове здравствене установе се показало се као веома успешно у лечењу оболелих од ковида-19. Директорка Милановић каже да је и медицинско и немедицинско особље пружало максималне напоре да помогне пацијентима у претходном периоду и да је доста оних који су потпуно излечени отишли својим кућама и вратили се уобичајеним активностима. Судећи по свему томе, санитет је отишао у праве руке.

Специјална болница „Сокобања” је увела и специјални пакет рехабилитације свих особа након прележаног вируса корона, који у тој здравственој установи могу добити потпуни опоравак, као и проверити комплетно здрасвтвено стање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 7 =