Sokobanjski učenici na takmičenjima u plivanju i karateu

Sport

Učenici Osnovne škole „Mitropolit Mihailo” i Srednje škole „Branislav Nušić” ostvarili su zapažene rezultate na Okružnom takmičenju za osnovne i srednje škole u plivanju, koje je održano 21. septembra na bazenu „Banjica” u Knjaževcu. Šest sokobanjskih osnovaca, koje je vodila nastavnica fizičkog vaspitanja Vesna Lalić, osvojili su tri prva i jedno treće mesto.

Nastavnica Vesna Lalić

Prvo mesto u disciplini 50m prsno osvojili su Đorđe Mlađenović i Milica Cvetković, oboje učenici sedmog razreda, prvo mesto u disciplini kraul osvojila je Dunja Mladenović, učenica osmog razreda, dok je Luka Ilić zauzeo treće mesto u disciplini 50m kraul.

I učenici sokobanjske srednje škole, koje je vodio profesor fizičkog vaspitanja Dejan Milisavljević, plasirali su se na Državno školsko prvenstvo. Nada Savić, učenica četvrtog razreda gimnazije i Bogdan Milisavljević, učenik turističkog smera, osvojili su prva mesta u disciplini kraul na 100 metara.

Miljana Kostić, predstavnica sokobanjskih srednjoškolaca na predstojećem državnom prvenstvu u karateu

Učenici su imali pravo da se takmiče samo u jednoj disciplini, a oni koji su osvojili prva mesta plasirali su se na Republičko takmičenje koje će biti održano 5. decembra u Kragujevcu.

Sokobanjski osnovci i srednjoškolci, učestvovali su i na školskom prvenstvu za teritoriju Centralne Srbije u karateu, koje je održano 30. septembra u Čačku. Savez za školski sport Srbije, u saradnji sa karate federacijom Srbije, organizovao je ove kvalifikacije za državno školsko prvenstvo koje će biti održano marta meseca u Pančevu. Na ovom međuokružnom takmičenju učestvovalo je 17 učenika iz Osnovne škole „Mitropolit Mihailo” i dva srednjoškolca.

Prema rečima nastavnice Vesne Lalić, koja je bila vođa učesnika i ovog takmičenja, zbog velike konkurencije i vrlo zahtevnih kvalifikacija samo se jedna učenica plasirala na Republičko školsko prvenstvo, a to je Merima Milovanović, učenica osmog razreda. Merima je osvojila treće mesto u katama. I sokobanjski srednjoškolci, na narednom državnom prvenstvu u karateu, i pored jake konkurencije, imaće svog predstavnika a to je Miljana Kostić, učenica treće godine gimnazije, koja je osvojila drugo mesto u katama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

18 − 12 =