Fudbalski savez Sokobanje

Фудбалски савез општине Сокобања обележио 45 година постојања

Спорт

Фудбалски савез општине Сокобања у петак је обележио 45 година постојања. Тим поводом одржан је низ активности. Програм обележавања отворила је утакмица између репрезентације општине Сокобања и омладинаца ФК „Радничкиˮ из Ниша који се такмиче у квалитетној лиги Србије. Затим је у конгресној сали изнад ватрогасног Милан Гавриловић, председник Фудбалског савеза општине Сокобања, поделио захвалнице фудбалским савезима, општини, представницима јавних установа и клубова.

Гавриловић је нагаласио да ће у наредном периоду бити формирана тренерска организација на нивоу општине јер, како је рекао, Сокобања има много стручних људи са лиценцама, а нема организацију.

Milan Gavrilovic̶ Оно што је битно је да имамо одличну сарадњу са локалном самоуправом и уз њихову помоћ покушаћемо да активирамо клубове у селима где они нису активни и прикључимо их Општинској фудбалској лиги као и да побољшамо услове на постојећим теренима ̶ рекао је Гавриловић.

Прославу јубилеја, својим присуством, увеличао је и Далибор Ђурђевић интернационални судија, члан судијског тима Милорада Мажића.

« од 2 »

Danijel Djurdjevic̶ Фудбаласки савез општине Сокобања је један од водећих савеза у Зајечарском региону који данас прославља сјајан јубилеј. Сокобања као град има све услове за један квалитетан развој фудбала ̶ рекао је Ђурђевић.

Фудбалски савез општине Сокобања основан је пре 45 година у сали „Пивницеˮ ресторана „Милошев конакˮ. Група ентузијаста и љубитеља фудбалске игре, уз присуство опуномоћених делегата основних фудбалских и стручних организација одржана је прва скупштина Фудбалског савеза Сокобања.

Чланове председништва чинили су: Алија Имшировић, Исидор Крстић, Тихомир Живановић, Новица Мијалковић, Милорад Милисављевић, Зоран Миловановић, Витомир Добросављевић, Иван Гагић, Саша Бајић, Милорад Манић и Душан Богдановић. За првог председника сокобањског фудбалског савеза изабран је Михајло Красић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − ten =