Сокобањски ученици на такмичењима у пливању и каратеу

Спорт

Ученици Основне школе „Митрополит Михаило” и Средње школе „Бранислав Нушић” остварили су запажене резултате на Oкружном такмичењу за основне и средње школе у пливању, које је одржано 21. септембра на базену „Бањица” у Књажевцу. Шест сокобањских основаца, које је водила наставница физичког васпитања Весна Лалић, освојили су три прва и једно треће место.

Наставница Весна Лалић

Прво место у дисциплини 50м прсно освојили су Ђорђе Млађеновић и Милица Цветковић, обоје ученици седмог разреда, прво место у дисциплини краул освојила је Дуња Младеновић, ученица осмог разреда, док је Лука Илић заузео треће место у дисциплини 50м краул.

И ученици сокобањске средње школе, које је водио професор физичког васпитања Дејан Милисављевић, пласирали су се на Државно школско првенство. Нада Савић, ученица четвртог разреда гимназије и Богдан Милисављевић, ученик туристичког смера, освојили су прва места у дисциплини краул на 100 метара.

Миљана Костић, представница сокобањских средњошколаца на предстојећем државном првенству у каратеу

Ученици су имали право да се такмиче само у једној дисциплини, а они који су освојили прва места пласирали су се на Републичко такмичење које ће бити одржано 5. децембра у Крагујевцу.

Сокобањски основци и средњошколци, учествовали су и на школском првенству за територију Централне Србије у каратеу, које је одржано 30. септембра у Чачку. Савез за школски спорт Србије, у сарадњи са карате федерацијом Србије, организовао је ове квалификације за државно школско првенство које ће бити одржано марта месеца у Панчеву. На овом међуокружном такмичењу учествовало је 17 ученика из Основне школе „Митрополит Михаило” и два средњошколца.

Према речима наставнице Весне Лалић, која је била вођа учесника и овог такмичења, због велике конкуренције и врло захтевних квалификација само се једна ученица пласирала на Републичко школско првенство, а то је Мерима Миловановић, ученица осмог разреда. Мерима је освојила треће место у катама. И сокобањски средњошколци, на наредном државном првенству у каратеу, и поред јаке конкуренције, имаће свог представника а то је Миљана Костић, ученица треће године гимназије, која је освојила друго место у катама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 1 =