Сокобања била домаћин Завршног турнира лиге за млађе пионирке источне Србије у одбојци

Друштво Спорт

У Сокобањи је протеклог викенда одржан Завршни турнир лиге за млађе пионирке источне Србије. Спортска хала Сокобање примила је овог недељног дана преко 70 одбојкашица узраста од четвртог до шестог разреда. Наступиле су екипе: ОК „Озрен”, ОК „Књажевац”, ОК „Тимок”, ОК „Волеј Бор” и ОК „Винер”.

Саша Митић, председник међуокружног одбојкашког савеза Зајечар, истакао је да је лига била доста неизвесна и да су се због тога одлучили на овај вид завршнице како би свима омогућили подједнаку шансу.

− Желео бих овом приликом да похвалим рад Одбојкашког клуба „Озрен” из Сокобање који ове сезоне учествује у такмичењима са невероватних пет женских селекција и три мушке селекције. То је стварно за похвалу за један овако мали град, какав је Сокобања и желимо им да тако наставе. Чули смо да након ове лиге мини одбојке који организујемо, да имамо доста нових полазникa, што се тиче и дечака и девојчица у школицама одбојке у Озрену, тако да не сумњамо да ће овај клуб имати једну светлу будућност. Овим апелујем на све људе добре воље, који у Сокобањи могу да помогну, апелујем на локалну самоуправу Сокобање да помогне клуб у што већој мери, како и на саме навијаче да дођу, да погледају, јер мислим да је преко 100 регистрованих такмичара у женским категоријама ове сезоне учествовало у Одбојкашком клубу „Озрен” − рекао је Митић.

Милош Крстић, тренер ОК „Озрена” истакао је овом приликом да им је велика част што им је из међуокружног одбојкашког савеза омогућено да буду домаћини оваквог једног турнира.

− Захваљујући Саши Митићу и раду савеза, одбојкашки клуб је од неких три, четири селекција отишао на осам селекција, тако да имамо све више деце и све више одбојкаша и одбојкашица. Дана је најмлађих одбојкашица из пет екипа дошло овде и стварно је част бити домаћин овако лепе мале одбојке − рекао је Крстић.

Одбојкашице из Сокобање су у борби са ОК „Тимок” успеле да освоје треће место. ОК „Винер” је заузео друго место, док је титула првог места припала одбојкашицама из Одбојкашког клуба „Књажевац”.

Победник турнира стиче право учешћа на државном првенству међу 12 најбољих екипа у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + 2 =