Сокобањски предшколци и ученици првог и другог разреда на Пажљивковој смотри

Друштво

Савет за безбедност саобраћаја општине Сокобања у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије наставља са активностима усмереним ка повећању безбедности деце у саобраћају.

У оквиру националног саобраћајно-образовног пројекта „Пажљивкова смотра”, која се реализује у преко 40 локалних самоуправа, у току 2022. године је више од 35.000 деце показало завидно знање у познавању правила за безбедно учешће деце у саобраћају.

− И ове године планирана је реализација наведеног пројекта на територији општине Сокобања. Пажљивкова смотра је значајна, специфична манифестација на тему безбедности саобраћаја за децу предшколског узраста и ученике првог и другог разреда − навео је председник овог савета Владимир Миловановић.

Циљеви пројекта су развој и унапређење саобраћајног образовања, васпитања деце, унапређење знања и саобраћајне културе, као и ставова о безбедном учешћу у саобраћају.

Савет за безбедност саобраћаја општине Сокобања ће у оквиру ове манифестације, у периоду од 30. јануара до 9. фебруара 2023. године кроз сарадњу са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије и запосленима у Предшколској установи „Буцко” и Основној школи „Митрополит Михаило” из Сокобање, организовати дистрибуцију тестова и тестирање деце предшколског узраста и ученике првог и другог разреда основне школе.

За све учеснике биће обезбеђене и симболичне награде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − seven =