Sokobanjski predškolci i učenici prvog i drugog razreda na Pažljivkovoj smotri

Društvo

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Sokobanja u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije nastavlja sa aktivnostima usmerenim ka povećanju bezbednosti dece u saobraćaju.

U okviru nacionalnog saobraćajno-obrazovnog projekta „Pažljivkova smotra”, koja se realizuje u preko 40 lokalnih samouprava, u toku 2022. godine je više od 35.000 dece pokazalo zavidno znanje u poznavanju pravila za bezbedno učešće dece u saobraćaju.

− I ove godine planirana je realizacija navedenog projekta na teritoriji opštine Sokobanja. Pažljivkova smotra je značajna, specifična manifestacija na temu bezbednosti saobraćaja za decu predškolskog uzrasta i učenike prvog i drugog razreda − naveo je predsednik ovog saveta Vladimir Milovanović.

Ciljevi projekta su razvoj i unapređenje saobraćajnog obrazovanja, vaspitanja dece, unapređenje znanja i saobraćajne kulture, kao i stavova o bezbednom učešću u saobraćaju.

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Sokobanja će u okviru ove manifestacije, u periodu od 30. januara do 9. februara 2023. godine kroz saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i zaposlenima u Predškolskoj ustanovi „Bucko” i Osnovnoj školi „Mitropolit Mihailo” iz Sokobanje, organizovati distribuciju testova i testiranje dece predškolskog uzrasta i učenike prvog i drugog razreda osnovne škole.

Za sve učesnike biće obezbeđene i simbolične nagrade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − 2 =