Деца из целе Србије на планинарском кампу у Трубаревцу

Друштво

Планинарски клуб „Озрен”, у сарадњи са планинарским клубом „Спартак” из Суботице уз подршку Руско-српског хуманитарног центра, МЗ Трубаревац и општине Сокобања, други пут је организовао планинарски камп за децу у сокобањском селу Трубаревац, у дворишту сеоске основне школе. Камп је отворен јуче и трајаће до 16. јула.

‒ Ове године у кампу борави преко двадесетпеторо деце од Војводине до самог југа Србије, а имамо и госта из Русије, тако да камп има међународни карактер ‒ каже Андреа Штракај из ПК „Спартак” из Суботице.

Током трајања кампа полазници ће, кроз игру, проћи основну планинарску обуку, кроз теорију, али и кроз теренске вежбе које ће бити организоване на планинарским стазама, а сви полазници ће учествовати на републичкој акцији за младе „Сусрет младих планинара на Ртњу” која ће се одржати у суботу и у оквиру које ће бити организован успон на планину Ртањ.

Циљ кампа је промоција планинарског спорта међу најмлађима, са идејом да се што ближе упознају са планинарством и постану активни чланови планинарских друштава у местима из којих долазе.

Организатори су се захвалили свим институцијама и појединцима који су помогли организовање кампа, пре свега општини Сокобања и Руско-српском хуманитарном центру без који не би било могуће реализовати овај камп.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 − two =