Sokobanjski mali odbojkaši i odbojkašice na Trofeju „Odbojkica” u Knjaževcu

Društvo Sport

Najmlađi sokobanjski odbojkaši bili su učesnici turnira „Odbojkica” koji je po prvi put protekle subote održan u Knjaževcu. To je zapravo novi projekat Odbojkaškog saveza Srbije u okviru koga su se preko 300 devojčica i dečaka od kojih su najstariji 2012. godište, iz četiri odbojkaška regiona sa centrima u Nišu, Kraljevu, Leskovcu i Zaječaru, takmičilo kako u mini-odbojci, tako i u drugim odbojkaškim disciplinama, saznajemo od Andrije Milenović koja trenira male odbojkašice. Ideja koncepta uz moto „Igramo se i svi pobeđuju” ima za cilj da se deci u najmlađem uzrastu, pruži prilika da se igraju i zabave u atmosferi koja promoviše vrednosti za koje se Savez zalaže.

− Učešće je uzela najmlađa takmičarska ekipa, a pored odbojke bilo je tu raznih poligona,slikanja,igara pa je deci bilo veoma interesantno. Naravno Odbojkaški klub Ozren mođe da bude zadovoljan i ponosan na svoje nade koje su pobedile decu iz Prokuplja,Leskovca i Bora,a muškarci vršnjake iz Knjaževca i vratili se kući bez poraza − kaže trener Andrijana Milenović.

Timovi koji su bili pobednici u mečevima dobijali su nalepnice, koje su mališani lepili na veliki baner. Sa druge strane, ekipe koje su izgubile u utakmicama „mini” odbojke, imale su novu šansu da u „Areni izazova”, u sklopu koje su se takmičile u raznim veštinama sa loptom, takođe dobiju nalepnice i budu pobednici. Svaki učesnik je po završetku programa dobio diplomu na kojoj je bilo prostora da zalepi osvojene individualne, ili timske nalepnice

Sledeće viđanje zakazano je za kraj januara u Obrenovcu, a tačan datum drugog turnira biće naknadno određen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four + 14 =