У суботу планинарска акција „Сесалац-Тумба-Сесалачка пећина 2023”

Друштво

Традиционална планинарска акција „Сесалац-Тумба-Сесалачка пећина 2023” у организацији Планинарског клуба „Озрен” биће одржана у суботу 20. маја.

Програмом акције је предвиђено окупљање, као и пријављивање учесника акције код Дома у Сесалцу са почетком у 8.30. Отварање акције је у 9.45 минута.

Учесници ће моћи да бирају једну од две стазе које су им на располагању: Велику и Малу. Велика стаза, која спада у средње захтевне, дужине је 16,5 км, успон је 730 метара. Стаза почиње од Сесалца (430мнв) – преко Бездана – Тумбе (842мнв) – клисуре Мађарске реке (480мнв) – Видиковца – „Орли скока” (570мнв) – Гребена Стублине (650мнв) – Сесалачке пећине (630мнв) – и завршава се у месту Сесалац.

Мала стаза је дужине 11,5км, успон је 360 метара и лака је, тако да је пригодна за све узрасте. Сесалац – Бездан – клисура Мађарске реке – Видиковац „Орли скок” – Гребен Стублине –   Сесалачка пећина – сесалац.

Организатор обезбеђује учесничке књижице, беџеве и бесплатни ручак, који ће бити организован у 15 часова, након повратка са стазе. Учесници са собом треба да понесу прибор за јело и посуде. Након тога планинари ће обићи Сесалачку пећину а око 17 часова биће додељене захвалнице.

Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности” ПСС , „Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији. Сваки учесник акције дужан је да се придржава мера заштите, планинарске етике, упутстава организатора и да буде еколошки савестан. Чувајмо природу и не бацајмо смеће.

Контакт бројеви телефона за пријаве и питања: Милошевић Зоран 064 85 53 361 и Нинић Звездан 065 83 38 999.

– Драги пријатељи, љубитељи природе и планинари, придружите нам се на овој акцији да прошетамо и уживамо на овој лепој и разноврсној планинарској стази – поручују из ПК „Озрен”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − 18 =