Одржана Друга Гастро манифестација у Читлуку

Друштво Туризам

Протеклог викенда, у селу Читлук надомак Сокобање, одржана је и друга по реду „Гастро изложба традиционалних српских јела”. Изложба је и ове године окупила велики број Удружења, појединаца и екипа. Манифестација је такмичарског карактера и велики број пријављених такмичио се у категоријама најлепши штанд, национална кухиња, најлепша сукана гибаница као и у припреми јела у котлићу на отвореној ватри. У вечерњим сатима припремљен је у Културно-уметнички програм.

Такмичаре је оцењивао жири туристичких посленика из Ниша који су се ове године на манифестацији представили и својим штандом. Они су уједно оцењивали сва Удружења као и припрему јела у котлићу на отвореној ватри.

У категорији „најлепши штанд” прво место је освојила екипа „ДМ” из Читлука. Друго место припало је Удружењу туристичких посленика Ниш, а треће место Етно секцији „Младост” из Пољане код Пожаревца.

У категорији „најлепша сукана гибаница” прво место је освојило Удружење жена „Слатки осмех” из Јагодине, друго место Маја Севић из Ниша, а треће место је припало Зорици Жишић из Лесковца.

У категорији „јела у котлићу на отвореној ватри” прво место је освојила екипа „Ђинђи ринђи”, друго место „Екипа за анализу”, а треће место припало је екипи „Два вука и Црвенкапа”.

Након успешно одржане Друге „Гастро манифестације”, као организатор, Удружење жена Етнос-С из Читлука је веома задовољно екипама и удружењима која су се одазвала позиву и својим присуством увеличала изложбу.

Златко Антонијевић, председник Удружења, захвалио се свим учесницима, појединцима, спонзорима и покровитељима који су својим залагањем допринели одржавању Друге по реду „Гастро манифестације” у селу Читлук надомак Сокобање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × one =