Сокобањчани међу добротворима на Косову

Друштво

Драгана Костић, народна посланица из Сокобање и Драгољуб Јевтић, председник Скупштине општине Сокобања у име наше општине присуствовали су свечаном отварању цркве Св Цар Константин и царица Јелена у селу Каменица код Лепосавића на Косову и Метохији.

Изградњу цркве помогле су општине и хумани појединци из разних крајева наше земље, између осталих и општина Сокобања.

   

Црква је отворена 3. јуна на дан сеоске славе чије име и носи, а отварању су присуствовала око 100 добротвора, захваљујући којима су становници овог села добили православни храм, који им у овим тешким временима за наш народ на тим просторима, помаже да нађу духовни мир.

Општина Сокобања цркви је даривала Богородицу у дуборезу, а од мештана овог села сокобањска општина је добила захвалницу. Специјална захвалница, као великој Српкињи додељена је и народној посланици Драгани Костић која је лично помогла изградњу ове цркве. Финансијску помоћ, коју су сакупили људи добре воље из разних крајева наше земље, добила је и породица из Каменице са петоро деце, као и све труднице. Најбољи студент из овог села добио је лаптоп рачунар, а најбољи ученик основне школе таблет.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × four =