Sokobanjčani među dobrotvorima na Kosovu

Društvo

Dragana Kostić, narodna poslanica iz Sokobanje i Dragoljub Jevtić, predsednik Skupštine opštine Sokobanja u ime naše opštine prisustvovali su svečanom otvaranju crkve Sv Car Konstantin i carica Jelena u selu Kamenica kod Leposavića na Kosovu i Metohiji.

Izgradnju crkve pomogle su opštine i humani pojedinci iz raznih krajeva naše zemlje, između ostalih i opština Sokobanja.

   

Crkva je otvorena 3. juna na dan seoske slave čije ime i nosi, a otvaranju su prisustvovala oko 100 dobrotvora, zahvaljujući kojima su stanovnici ovog sela dobili pravoslavni hram, koji im u ovim teškim vremenima za naš narod na tim prostorima, pomaže da nađu duhovni mir.

Opština Sokobanja crkvi je darivala Bogorodicu u duborezu, a od meštana ovog sela sokobanjska opština je dobila zahvalnicu. Specijalna zahvalnica, kao velikoj Srpkinji dodeljena je i narodnoj poslanici Dragani Kostić koja je lično pomogla izgradnju ove crkve. Finansijsku pomoć, koju su sakupili ljudi dobre volje iz raznih krajeva naše zemlje, dobila je i porodica iz Kamenice sa petoro dece, kao i sve trudnice. Najbolji student iz ovog sela dobio je laptop računar, a najbolji učenik osnovne škole tablet.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − seventeen =