akva park podina

Sokobanja u ponedeljak domaćin „Sportskih igara mladih”

Sport

„Sportske igre mladih” najveća sportska manifestacija za decu i omladinu na ovim prostorima, koja ima za cilj promociju zdravog načina života i prijateljstva biće održana u Sokobanji u ponedeljak 10. juna sa početkom u 10 časova. Deca od prvog do osmog razreda sokobanjske osnovne škole, ali i timovi iz Bora, Zaječara, Knjaževca, Niša, Aleksinca i Prokuplja nadmetaće se u sledećim sportskim disciplinama: basket, mali fudbal, odbojka, odbojka na pesku, tenis, stoni tenis, šah, a najmlađi, odnosno učesnici od prvo do četvrtog razreda osnovne škole igraće poznatu igru „Između dve vatre”.

‒ Jedan deo takmičenja odvijaće se na samim sportskim terenima Sportsko-rekreativnog centra ‘Podina’, a drugi deo u Sportskoj hali i terenima kod škole tako da će Sokobanja u ponedeljak biti centar sporta, mladosti i zdravog načina života ‒ kaže Miloš Krstić, direktor Sportsko rekreativnog centra „Podina”.

 akva park Podina

Milos Krstić ‒ Cilj ‘Sportskih igara mladih’ je okupljanje što većeg broja dece uzrasta od sedam do četrnaest godina starosti, kako bi se oni družili kroz rekreativni sport i zabavu, a akcenat je pre svega stavljen na decu koja ne treniraju ni jedan sport ‒ ističe Krstić.

Ovo je druga godina zaredom kako se pomenuta manifestacija održava u Sokobanji.

‒ Prošle godine ‘Sportske igre mladih’ organizovali smo uspešno sa kolegama iz Zaječara, a ove godine smo domaćin i organizator celih igara ‒ dodaje Krstić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

one × two =