На првом званичном такмичењу „Сокобањске мажореткиње” освојиле бронзу

Култура

Културно-уметничко друштво „Сокобањске мажореткиње”, након само седам месеци постојања, учествовало је на свом првом такмичењу. У питању је државно првенство које је одржано протеклог викенда у Апатину. У конкуренцији од пет тимова сокобањске девојке освојиле су треће место у генералном пласману, а укупно 52 медаље. Сокобању је представљало 30 такмичарки дечијег, кадетског и јуниорског састава. Дечији састав је играо „први корак”, кадеткиње и јуниорке су играле „виши корак”.

Vladica Minić ‒ Велику захвалност дугујемо нашим пријатељима из Беле Цркве који су нам од почетка давали подршку и помагали нам у свему, такође захвалност дугујемо и Европској мажорет асоцијацији која нам је дала кореографију и музику бесплатно, што иначе није пракса. Општина Сокобања је стала иза нас, финансирала нам је униформе које су у препознатљивој зеленој боји у комбинацији са сребрном ‒ каже Владица Минић, директор КУД „Сокобањске мажореткиње”.

« од 3 »

Сокобањске мажореткиње ће у понедељак отворити манифестацију „Спортске игре младих” која се одржава у Сокобањи, затим ће учествовати у оквиру обележавања Дана општине Сокобања, а постоји могућност да узму учешће и на карневалу у Белој Цркви, који се одржава крајем месеца.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 1 =