akva park podina

Сокобања у понедељак домаћин „Спортских игара младих”

Спорт

„Спортске игре младих” највећа спортска манифестација за децу и омладину на овим просторима, која има за циљ промоцију здравог начина живота и пријатељства биће одржана у Сокобањи у понедељак 10. јуна са почетком у 10 часова. Деца од првог до осмог разреда сокобањске основне школе, али и тимови из Бора, Зајечара, Књажевца, Ниша, Алексинца и Прокупља надметаће се у следећим спортским дисциплинама: баскет, мали фудбал, одбојка, одбојка на песку, тенис, стони тенис, шах, а најмлађи, односно учесници од прво до четвртог разреда основне школе играће познату игру „Између две ватре”.

‒ Један део такмичења одвијаће се на самим спортским теренима Спортско-рекреативног центра ‘Подина’, а други део у Спортској хали и теренима код школе тако да ће Сокобања у понедељак бити центар спорта, младости и здравог начина живота ‒ каже Милош Крстић, директор Спортско рекреативног центра „Подина”.

 akva park Podina

Milos Krstić ‒ Циљ ‘Спортских игара младих’ је окупљање што већег броја деце узраста од седам до четрнаест година старости, како би се они дружили кроз рекреативни спорт и забаву, а акценат је пре свега стављен на децу која не тренирају ни један спорт ‒ истиче Крстић.

Ово је друга година заредом како се поменута манифестација одржава у Сокобањи.

‒ Прошле године ‘Спортске игре младих’ организовали смо успешно са колегама из Зајечара, а ове године смо домаћин и организатор целих игара ‒ додаје Крстић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × four =