TOSB Solun

Sokobanja u Grčkoj predstavila svoju turističku ponudu

Društvo

Turistička organizacija Sokobanja (TOSB) je u Grčkoj od 12. do 19. maja u okviru regionalne promotivne kampanje, koju su organizovali Turistička organizacija Srbije (TOS) i Turistička organizacija Beograda, predstavila svoju kompletnu turističku ponudu. Pored predstavnika TOS, Turističke organizacije Beograd i TOSB, svoje turističke potencijale građanima Soluna, Atine i Larise predstavili su i TO Vojvodine, Niša, Leskovca, Kragujevca i opštine Mionica.

TOSB Solun

U prisustvu velikog broja građana kao i turista koji su boravili u pomenutim gradovima, predstavljena je srpska kulturna baština – folklor, tradicionalna izvorna srpska muzika uz orkestar, hor i gastronomske specijalitete. U okviru promocije predstavljena je i letnja turistička ponuda Srbije.

‒ Sokobanja je svoju turističku ponudu predstavila turistima iz Grčke zahvaljujući dobro osmišljenom planu i pozivu TOS jer jedna ovakva kampanja mnogo košta i TOSB je ne bi mogla finansirati iz sopstvenog budžeta. Sa druge strane ceo program je bio sjajno organizovan jer smo imali mnogo susreta sa turoperatorima, medijima i zvaničnicima Grčke. Pored toga imali smo i vidove direktnog marketinga jer smo organizovali promociju na trgovima i javnim mestima i mogu da vam kažem da očekujemo dobre rezultate jer je bila velika posećenost – kaže Ljubinko Milenković, direktor TOSB.

TOSB SolunTOSB Solun

‒ Poznato je da vlada veliko interesovanje Grka za boravak u Srbiji, a u prilog tome govori i činjenica da su Grci u prva tri meseca bili najčešći inostrani turisti u Beogradu. Kada je u pitanju Sokobanja turisti iz Grčke su treći po redu, odmah iza turista iz Bugarske i Severne Makedonije. Ono što je veoma važno je da smo napravili odstupnicu na grčkom tržištu, pre svega kod turističkih agencija i dali smo dosta izjava i informacija o tome šta Sokobanja nudi. Ono što je turistima iz Grčke interesantno je svakako kontinentalni turizam, u Sokobanji se osećaju prijatno jer imamo specifičnu prirodu koja ne sliči prirodi u Grčkoj ‒ dodao je Milenković.

Inače, promocija Srbije u Grčkoj je od strane njihove turističke privrede, kao i grčkih medija, ocenjena kao jedna od najuspešnijih promocija destinacije u poslednjih nekoliko godina.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eleven + 13 =