Синоћ свечано отворен III Међународни конгрес Удружења здравствених професионалаца Србије

Друштво Здравље

Трећи Међународни конгрес Удружења здравствених професионалаца Србије, свечано је отворен синоћ у конгресној сали хотела „Моравица”. Овогодишњи конгрес обрађује једну веома значајну тему „Утицај пандемије Ковид 19 на функционисање образовног и здравственог система”, сазнајемо од др Иванке Аџић председнице Удружења здравствених професионалаца Србије.

− Сви знамо како је прошла пандемија и колико је трајала, али желимо да видимо колике је последице оставила на здравство и образовање. Већ у овом тренутку можемо да сагледамо и видимо шта је то што нам недостаје како бисмо се вратили у токове какви су били пре пандемије − истакла је докторка Аџић.

Конгрес траје три дана, синоћ је отворен, а петак 27.октобар и субота 28. октобар су радни дани. Током та два дана своје радове изложиће 60 додмаћих и страних предавача, односно научних радника и стручњака са факултета и института. На конгресу учествују професори са медицинског факултета, медицинске сестре и здравствени радници, физиотерапеути и фармацеути.

Удружење здравствених професионалаца Србије је добровољно, невладино и непрофитно удружење грађана, основано ради остваривања циљева у области промовисања и унапређења здравствене делатностио учешћем у развоју медицинске струке и науке као и едукације и обуке здравствених професионалаца кроз организацију стручних скупова и издавачку делатност.

Ово удружење окупља здравствене професионалце запослене у приватној или државној установи, ученике и студенте школа и факултета здравствене струке.

Конгрес је међународног карактера и сваке године се одржава у другом месту.

− Наша идеја је да се конгрес не одржава сваке године у истом месту јер желимо да конгрес овако високог ранга, приближимо људима у што више места широм Србије, посебно у местима где људи нису у могућности да отпутују на конгрес и онда ми доведемо професионалце који ће тему која се обрађује представити на највишем нивоу − рекла је наша саговорница.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − seven =