Sokobanja

Сокобања пуна гостију

Друштво

Мермерним шеталиштем у центру Сокобање тешко се пролази ових дана – кажу мештани бање под Озреном, а тако је сваке године док траје шпиц сезоне. Оно што је специфично за ову годину је да су гости у већем броју почели да долазе нешто раније него што је уобичајено тако да је у току месеца јуна била изузетно велика посећеност. Многи станодавци, тврде незапамћена.

Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања, каже да је за ову сезону типично то што су, када је структура гостију у питању, раније почеле да долазе породице са малом децом, тако да је тај профил гостију крајем маја и током јуна попуњавао чак 75% капацитета. На то је највероватније утицала епидемија короне због које је била организована онлајн настава. Миленковић истиче, да су све групе туриста пожељне, али да су свакако породице са децом најпожељнија група у свакој дестинацији.

Као и претходних година, на повећање броја туриста, свакако су утицали и субвенционисани ваучери, а већ по традицији, највеће интересовање је за Сокобању. Због целокупне ситуације домаћи туристи ове године су окосница туризма. Многи истичу да бирају Сокобању јер је пре свега ваздушна бања. Поред тога што је Бања под Озреном мелем за плућа, уједно је и зелено срце Србије са својим бројним излетиштима, два језера, планинском речицом са уређеном плажом и Аква парком.

Међутим, врло је битно истаћи да госте привлачи и то што су цене смештајних и угоститељских услуга остале на прошлогодишњем нивоу. Може се рећи да смештаја има за свачији џеп. Цене се крећу од 500 динара по особи за смештај у собама, док је цена апартмана од 20 до 50 евра у зависности од величине и категорије.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − ten =