Sokobanja

Sokobanja puna gostiju

Društvo

Mermernim šetalištem u centru Sokobanje teško se prolazi ovih dana – kažu meštani banje pod Ozrenom, a tako je svake godine dok traje špic sezone. Ono što je specifično za ovu godinu je da su gosti u većem broju počeli da dolaze nešto ranije nego što je uobičajeno tako da je u toku meseca juna bila izuzetno velika posećenost. Mnogi stanodavci, tvrde nezapamćena.

Ljubinko Milenković, direktor Turističke organizacije Sokobanja, kaže da je za ovu sezonu tipično to što su, kada je struktura gostiju u pitanju, ranije počele da dolaze porodice sa malom decom, tako da je taj profil gostiju krajem maja i tokom juna popunjavao čak 75% kapaciteta. Na to je najverovatnije uticala epidemija korone zbog koje je bila organizovana onlajn nastava. Milenković ističe, da su sve grupe turista poželjne, ali da su svakako porodice sa decom najpoželjnija grupa u svakoj destinaciji.

Kao i prethodnih godina, na povećanje broja turista, svakako su uticali i subvencionisani vaučeri, a već po tradiciji, najveće interesovanje je za Sokobanju. Zbog celokupne situacije domaći turisti ove godine su okosnica turizma. Mnogi ističu da biraju Sokobanju jer je pre svega vazdušna banja. Pored toga što je Banja pod Ozrenom melem za pluća, ujedno je i zeleno srce Srbije sa svojim brojnim izletištima, dva jezera, planinskom rečicom sa uređenom plažom i Akva parkom.

Međutim, vrlo je bitno istaći da goste privlači i to što su cene smeštajnih i ugostiteljskih usluga ostale na prošlogodišnjem nivou. Može se reći da smeštaja ima za svačiji džep. Cene se kreću od 500 dinara po osobi za smeštaj u sobama, dok je cena apartmana od 20 do 50 evra u zavisnosti od veličine i kategorije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 − 3 =