Пензионери бесплатно у бање

Друштво

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање Србије, јуче је расписао оглас за упућивање корисника пензија на бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационираним установама и бањско-климатским лечилиштима.

Право да конкуришу за рехабилитацију, у трајању од 10 дана, имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија, са пребивалиштем на територији Републике Србије и чија пензија износи до 39.850 динара.

Према подацима ПИО фонда, право да се јаве на оглас имају и сви корисници пензија, који осим пензије која је до 39.850 динара, немају друга лична примања и који нису користили рехабилитацију почев од огласа за 2020. годину. Бенефит да ово право остваре имају и пензионери који су своја примања остварили по домаћим прописима, а примају је из иностранства, под условом да збир тих пензија износи до 39.850 динара.

Како би остварили своје право на бесплатну рехабилитацију, уз пријаву, потребно је поднети пензијски чек, попуњену пријаву са изјавом на прописаном обрасцу где жели да користи рехабилитацију, да није користио рехабилитацију по огласима из минуле четири године.

Пријаве се подносе удружењима, односно одборима корисника пензија са подручја филијале Фонда закључно са 25. јануаром ове године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − one =