Korona

Сокобања: Корона вирус вреба из окружења

Друштво

Код грађана са подручја општине Сокобања за сада нема потврђеног присуства корона вируса, али права ситуација знаће се након почетка најављеног свеобухватнијег тестирања на овај вирус. Са јучерашњим даном, са подручја сокобањске општине у изолацији је 80 особа.

У општинама са којим се граничи Сокобања слика је шаролика. У Ражњу нема евидентираних случајева, али је 44 грађана у изолацији. У Алексинцу је код једне особе, која је смештена у Нишу, потврђена корона, а у изолацији је 296 особа. У Сврљигу има двоје заражених и 46 у изолацији, у Бољевцу је, такође, код две потврђено присуство вируса и 67 особа је изоловано, а у Књажевцу је четворо са вирусом и 79 у изолацији. Ниш је у овом делу Србије са највише потврђених случајева 59 и са 2.180 лица у самоизолацији, док је у Зајечару двоје оболело и 369 у самоизолацији.

Колико је корона вирус присутан у овим срединама подробније ће се сазнати након свеобухватнијег тестирања које је од званичника најављено за наредне дане. За сада је најбољи лек изолација и што мање контаката, јер очито још увек не знамо колики је реалан број заражених. Да ли ћемо имати средстава, капацитета и кадрова за свеобухватно планирано тестирање видећемо ускоро. Надлежни кажу да ћемо бити способни за такав заокрет у сузбијању корона вируса.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × two =