Gradovi u fokusu

Сокобања један од „градова у фокусу”

Друштво

Gradovi u fokusuНа конкурсу Министарства културе „Градови у фокусу 2019” највише средстава опредељено је за општину Сокобања. Пројекат „Културно срце Србије” је препознат као приоритетан и добио је највише средстава, 17 милиона динара. Ове године је на конкурс било пријављено 58 пројеката од којих је 11 општина поделило 133 милиона динара.

Gradovi u fokusu Поред Сокобање највише средстава добио је град Чачак којем је Министарство културе доделило 16 милиона динара за пројекат „Чачак на сцени”, а општина Свилајнац је за пројекат „СВИЛАрт” добила 15,5 милиона динара. Ове године поред Сокобање, Чачка и Свилајнца средства су добиле и општине Јагодина, Бачки Петровац, Аранђеловац, Деспотовац, Вршац, Дољевац, Лозница и Бољевац.

У име представника свих овогодишњих градова и општина у фокусу, Министарству су на помоћи и подршци захвалили Исидор Крстић, председник општине Сокобања и Милун Тодоровић градоначелник Чачка.
Ово је четврти конкурс по реду, а према најавама министарства, наредни ће бити расписан у јануару месецу наредне године.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 1 =