Gradovi u fokusu

Sokobanja jedan od „gradova u fokusu”

Društvo

Gradovi u fokusuNa konkursu Ministarstva kulture „Gradovi u fokusu 2019” najviše sredstava opredeljeno je za opštinu Sokobanja. Projekat „Kulturno srce Srbije” je prepoznat kao prioritetan i dobio je najviše sredstava, 17 miliona dinara. Ove godine je na konkurs bilo prijavljeno 58 projekata od kojih je 11 opština podelilo 133 miliona dinara.

Gradovi u fokusu Pored Sokobanje najviše sredstava dobio je grad Čačak kojem je Ministarstvo kulture dodelilo 16 miliona dinara za projekat „Čačak na sceni”, a opština Svilajnac je za projekat „SVILArt” dobila 15,5 miliona dinara. Ove godine pored Sokobanje, Čačka i Svilajnca sredstva su dobile i opštine Jagodina, Bački Petrovac, Aranđelovac, Despotovac, Vršac, Doljevac, Loznica i Boljevac.

U ime predstavnika svih ovogodišnjih gradova i opština u fokusu, Ministarstvu su na pomoći i podršci zahvalili Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja i Milun Todorović gradonačelnik Čačka.
Ovo je četvrti konkurs po redu, a prema najavama ministarstva, naredni će biti raspisan u januaru mesecu naredne godine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

six + seventeen =