Бољи увид родитеља у успех деце

Друштво

Према одлуци и упутствима Министарства просвете и технолошког развоја, у наредном периоду све школе су обавезне да пређу на коришћење електронског дневника. Запослени у СШ „Бранислав Нушић” су прошли одговарајућу обуку претходне школске године, а почетком ове управа школе је донела одлуку да се води паралелна евиденција и у стандардном и електронском облику. С обзиром да у сокобањској средњој школи постоје услови за вођење елктронског дневника, од почетка другог полугодишта евиденција се води само на електронски начин.

‒ Најбитнија ствар у вођењу електронског дневника је чињеница да ће родитељи моћи у сваком тренутку имати увид у оцене и изостанке свог детета. Сваки родитељ ће имати приступну шифру и у реалном времену моћи ће да прати успех свог детета, а када је у питању оцењивање, свака промена биће видљива у року од 48 сати ‒ каже Ана Милићевић, директор СШ „Бранислав Нушић”.

Оваквим начином вођења евиденције повећава се приватност сваког од ученика јер ће родитељи моћи да виде само оцене свог детета, разредне старешине само свог одељења док ће, једино, директор и педагог имати увид у оцене свих ученика у школи.

E dnevnik

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + 3 =